در نشست خبری نمایشگاه بینالمللی گردشگری و نمایشگاه ملی صنایع دستی از محدود بودن بودجه و در نتیجه حمایتهای گزینشی و تاثیری که کرونا در همزمان شدن برگزاری نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی داشت صحبت شد.
به گزارش آرمان گرد،، نشست خبری پانزدهیمن نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و پنجمین نمایشگاه صنایع دستی با حضور معاونان وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
علی اصغر شالبافیان (معاون گردشگری وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) با اشاره به برگزاری پانزدهیمن نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته گفت: این نمایشگاه در حالی برگزار میشود که به رغم واکسیناسیون همگانی و کاهش فوتیهای کرونا هنوز نگرانیهایی در خصوص شیوع سویه او میکرون وجود دارد ضمن آنکه در روزهای اخیر نیز شاهد شیوع دیگری در این حوزه بودیم به همین جهت در تبعیت و همراهی با تصمیمات ارگانهای ذیربط و ستاد ملی کرونا نمایشگاه گردشگری نیز با رعایت چارچوبهای مدنظر ستاد کرونا برگزار خواهد شد.
او ادامه داد: حوزه گردشگری و صنایع دستی از جمله حوزههایی هستند که با شروع کرونا آسیبهای جدی دیدند به همین جهت یکی از ملاحظات ما توجه به اقتضائات مختلف این امر بود. نمایشگاه باید تلاش کند رویکردهای حمایتی لازم را داشته باشد و تا مرتفع شدن دغدغههای کسب و کار با رویکرد تخصصی این امر را دنبال خواهیم کرد.
به گفته شالبافیان؛ در این دوره از نمایشگاه گردشگری، مسئولان به دنبال آن بودند که این نمایشگاه محل بروز برنامهها و ملاقات ذینفعان گردشگری باشد در عین حال محورهای مدنظر برای توسعه گردشگری از جمله برقراری همافزایی انسجام و وحدت میان فعالان حوزه گردشگری توجه به توسعه گردشگری استانهای محور غرب کشور مدنظر قرار گرفت. در این میان سعی شد با تدارک برنامههایی جهت حضور نهادها و ارگانهای مسئول در حوزه گردشگری از جمله شهرداریها اتاقهای بازرگانی، مامورین امور مالیاتی و … شرایطی برای تعامل فعالان گردشگری فراهم شود.
معاون گردشگری همچنین از ارایه ایدههای نو و انجام اقدامات ارزشمند در نمایشگاه بین المللی گردشگری یاد کرد و ادامه داد: حضور دانشگاهیان، ارایه بستههای سرمایهگذاری، ایجاد همکاری بین ذینفعان گردشگری، تخصیص سالنی مجزا به نشستهای بی تو بی، حضور هیاتهای تجاری خارجی به خصوص از کشورهای همسایه و ایجاد غرفههای مجازی برگزاری کارگاههای آموزشی از جمله برنامههایی است که برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
معان گردشگری در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر حمایتهای صورت گرفته از فعالان گردشگری، گفت: حمایت از کسب و کارهای گردشگری که تقاضای حضور در نمایشگاه دارند و ارایه تسهیلات برای حضور بهتر آنها یکی از این بحثها است ضمن آنکه سعی کردیم شرایطی را برای حضور نهادها و ارگانهایی که در گردشگری ذیربط هستند، فراهم کنیم تا بخش خصوصی بتواند مشکلاتش را با فعالان بخش دولتی مطرح و درصدد رفع آن برآید. ارایه غرفههای رایگان به انجمنها و نهادهای فعال در حوزه گردشگری و ایجاد شرایط برگزاری نشستهای بی تو بی از دیگر حمایتهایی است که در این نمایشگاه اعمال خواهد شد.
شالبافیان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا در خصوص بین المللی بودن و حضور سایر کشورها در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته گفت: از کشورهای پاکستان، ترکیه، تاجیکستان، عمان، عراق و افغانستان هیاتهای تجاری در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و در نشستهای بی تو بی شرکت خواهند کرد. همچنین برنامههایی برای بازدید آنها از بیمارستانهای دارای آی پی دی و سمپتور و برگزاری سفر به استانهای خراسان رضوی و اصفهان تدارک دیده شده است. با توجه به شرایط کرونا نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که از بازارهای دور در این نمایشگاه حضور داشته باشند اما نشستهای مجازی با چین و برخی کشورهای اروپایی بخصوص درحوزه گردشگری سلامت برگزار خواهیم کرد. امیدوارم هستیم از سال آینده تنوعی در بازارهای ما ایجاد شود تا در زمینه جذب گردشگر ورودی فعال شویم.
شالبافیان در خصوص حمایت از استارتآپها نیز گفت: تلاشمان آن است که نمایشگاه گردشگری واقعی باشد و بر حمایت از استارتآپها تاکید داریم. زیرساختهای حضور و تقویت استارتآپها فراهم شده و بر این مهم تاکید داریم که استارتآپها رقیب گردشگری سنتی نیستند آنها برای ارایه راهحلهای جدید در حوزه گردشگری مورد حمایت قرار میگیرند.
به گفته شالبافیان؛ 20 بسته سرمایهگذاری در حوزه جنگلها آماده شده که در نمایشگاه در اختیار علاقمندان قرار میگیرد. در این بستههای سرمایهگذاری ملاحظات زیست محیطی در نظر گرفته شده همچنین در حال حاضر 238 پروژه در حوزه گردشگری قابل افتتاح است.
پویا محمودیان (معاون صنایع دستی وزارت خانه میراث فرهنگی) در خصوص برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی که قرار است همزمان با پانزدهیمن نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته برگزار شود، گفت: نمایشگاه ملی صنایع دستی همواره در خردادماه و همزمان با روز جهانی برگزار میشد اما طی سالهای اخیر به دلیل همزمان شدن با ماه مبارک رمضان برگزاری نمایشگاه ملی به شهریورماه موکول شده بود که با استقبال زیاد مخاطبان در نهایت در سال شاهد برگزاری دو نمایشگاه ملی در حوزه صنایع دستی هستیم. یکی در شهریور و دیگری در بهمنماه برگزار میشود. طی سالهای اخیر کرونا سبب شد تا این رویدادها برگزار نشود و فعالان صنایع دستی با مشکلات زیادی روبرو شوند. امسال بر آن شدیم تا نمایشگاه بین المللی گردشگری و نمایشگاه ملی صنایع دستی را به صورت همزمان برگزار کنیم و درصدد آن هستیم که در پایان با ارزیابی و بررسی عملکرد و نتیجه آن تصمیماتی را برای برگزاری همزمان این دو نمایشگاه در سالهای آینده اخذ کنیم.
به گفته محمودیان؛ حضور صنعتگران و هنرمندان 31 استان کشور در نمایشگاه صنایع دستی تایید شده است همچنین شهرها و روستاهای ملی و جهانی به معرفی و ظهور داشتههایشان خواهند پرداخت. نگاه ویژه و حمایتی از مناطق کم برخوردار هم در برنامه قرار داده شده، حمایت از پیشکسوتان و نام آوران حوزه صنایع دستی و اختصاص فضای رایگان برای ارایه آثارشان نیز مدنظر قرار گرفته است.
محمودیان در خصوص بستههای حمایتی از فعالان صنایع دستی و اینکه گفته میشود هزینه غرفهها از متری 500 تا 700 هزار تومان بوده است، گفت: قیمتی که مطرح شده این گونه نبود هر چند در بخش حمایتی با توجه به بودجه اندکمان شرایطمان بسیار محدود بود، وزارتخانه سعی کرد با نگاه حمایتی نقش خود را در چند بخش ارایه دهد که ازجمله میتوان به حمایتهایی از استانهای محروم شهرهای و روستاهای ملی و جهانی اشاره کرد.
معاون صنایع دستی خاطرنشان کرد: افزایش مبادی فروش صنایع دستی در برنامه قرار گرفته ضمن آنکه فروش در فضای مجازی و برگزاری نمایشگاههای مختلف را مدنظر داریم.
او در خصوص نامهای که برخی از هنرمندان برای جدا شدن از وزارتخانه میراث فرهنگی به رییس جمهوری نوشتهاند، گفت: این نامه توسط برخی هنرمندان فرش نوشته شده و از سوی هنرمندان صنایع دستی نبود. ما قصد داریم در نمایشگاه صنایع از اطلس و کتابهای تخصصی در این حوزه رونمایی کنیم. ضمن آنکه هنرمندان صنایع دستی از پرداخت مالیات برای کارگاههایشان معاف شدهاند و همچنین معافیت از مالیات بر ارزش افزوده برای آنها اعمال شده. ارایه تسهیلات وام مسکن و همچنین در جریان قرار گرفتن بیمه هنرمندان صنایع دستی در جریان است. بنا بر گفته وزیر تمامی اجاره بهای هنرمندانی که در اماکن تاریخی فعال هستد تا پایان سال استمهال خواهد شد. ارایه تسهیلات بلاعوض حدود هفت میلیارد از دیگر برنامههایی که برای هنرمندان در نظر گرفته شده است.
مصطفی فاطمی (مدیرکل توسعه گردشگری داخلی) نیز با اشاره به آنکه تفاوت نمایشگاه امسال آن است که بعد از دو سال کرونا و در بدترین شرایط گردشگری و صنایع دستی برگزار میشود، گفت: امیدواریم این نمایشگاه بتواند شروعی دوباره برای توسعه گردشگری باشد. امسال ظرفیتها و پتانسیلهای گردشگری که میراث فرهنگی و میراث طبیعی و صنایع دستی از جمله مهمترین گزینههای آن هستند، در نمایشگاه حضور دارند ضمن آنکه جنبههای تخصصی گردشگری که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، مدنظر قرار گرفته و غرفههایی به گردشگری خوراک دانشجویان حوزه گردشگری و … اختصاص یافته است. ضمن آنکه 40 غرفه نیز به صورت مجازی در نمایشگاه حضور خواهند داشت.
علوی (مدیر کل بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی) نیز با اشاره به سه محور حمایتی که برای شرکتکنندگان در این نمایشگاه در نظر گرفته شده، گفت: توجه به طرحهای جهانی استانهای محروم همانند خراسان شمالی خراسان جنوبی کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری، بوشهر، ایلام، لرستان، کردستان، کرمانشاه و هرمزگان و همچنین اختصاص سالن رایگان به نامآوران دارای نشانهای درجه یک و دو هنری بتوانند کالاهای فاخر خود را ارایه دهند از جمله محورهای حمایتی نمایشگاه هستند. در عین حال در نظر داریم تا شورای مشورتی با حمایت از این نامآوران و هنرمندان و با حضور آنها تشکیل دهیم.
پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته سی و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی با ارایه 94 برنامه جانبی، 69 کارگاه، 9 نشست، 14 برناه آیینی و با حضور 31 استان از تاریخ 9 تا 12 بهمن از ساعت 8 الی 17 در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/