معاون عتبات سازمان حج و زیارت پس از آنکه اعلام کرد انحصار «شمسا» را از اعزام زائران به عتبات عالیات برداشته است، طرح جدید اعزام به عتبات عالیات را تشریح کرد. این سازمان معتقد است این طرح، کمیت و کیفیت خدماترسانی به زائران را بهبود میدهد و قیمتها مناسب خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری آرمان گرد به نقل از روابط عمومی سازمان حج و زیارت، حجتالاسلام والمسلمین صحبتالله رحمانی با اشاره به طرح نوین عتبات عالیات، هدف از اجرای آن را جذب حداکثری زائران با هر میزان توان مالی، زیارت آسان، در دسترس با بستههای متنوع و مختلف از قبیل زمانبندی و گروههای قیمتی مختلف با حفظ کرامت، عزت و سلامت زائران ذکر کرد.
او افزود: از این پس دفاتر زیارتی که توانایی لازم در حوزه اجرایی عتبات را داشته باشند و بستههای زیارتی را به خوبی پوشش دهند، میتوانند به این حوزه وارد شوند.
رحمانی گفت: دفاتری که توانایی لازم را داشته باشند باید ابتدا از طریق دفاتر حج و زیارت استان مربوطه خود اقدام کنند و درخواستشان را مطرح کنند که بعد از گذراندن مراحل اولیه، برای معاونت عتبات عالیات سازمان حج و زیارت ارسال میشود. در این درخواست چارچوب بسته پیشنهادی و آنالیز قیمتی نیز ارائه میشود.
او افزود: دفاتری که درخواست خود را مطرح میکنند باید نخست، تدارک و برنامهریزیهای مطلوب خود را مورد لحاظ قرار دهند، یعنی اینکه دفاتر مجری، رایزنی با هتل مربوطه و نحوه اجرای بسته پیشنهادی و تعداد روز اقامت و… و را مورد توجه قرار دهند.
معاون عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در حال حاضر درخواستها و نحوه آنالیز قیمتی و برنامه دفاتر مربوطه از طریق سیستم اتوماسیون اداری انجام میشود و بهزودی سامانهای به این منظور آغاز به کار میکند، گفت: بعد از درخواست و ارائه برنامهها دفاتر زیارتی که شامل تعداد روز اقامت، برنامه اسکان، تغذیه، تدارکات، نحوه بازگشت و آنالیز قیمتی است، کارشناسان مربوطه نیز در سازمان حج و زیارت این درخواستها را مطابق استانداردهای تعیینشده مورد بررسی قرار میدهند.
او گفت: اداره کل برنامهریزی، اسکان، تغذیه و تدارکات پیشتر هتلهای استاندارد و قابل قبول را معرفی کردهاند و دفاتر زیارتی باید به اینکه هتلها «تصنیف» شده باشند، به معنی اینکه نمره ارزیابی قابل قبول یا گروهبندی سازمان را داشته باشند، توجه کنند.
رحمانی تاکید کرد: بعد از تاییدیهها، دفاتر زیارتی باید در حضور دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عراق با شرکتهای سیاحه کشور میزبان برای هتلها و سایر خدمات قرارداد ببندند که پیشنویس آن برای بررسی بیشتر به کارشناسان معاونت عتبات عالیات فرستاده میشود. بعد از تایید هم بستههای زیارتی این دفاتر زیارتی در سامانه برای ثبتنام متقاضیان و سایر دفاتر زیارتی قرار میگیرد. مراحل ثبتنام متقاضان نیز همانند گذشته است و تغییری ندارد.
او این توضیح را اضافه کرد که در روش گذشته مبالغ دریافتی به حساب سازمان حج و زیارت واریز میشد که این موضوع منتفی شده و با رایزنیهای بخش مالی سازمان حج، قرار است ابتدا ۹۰ درصد این وجوه دریافتی به حساب شرکت مجری واریز و ۱۰ درصد آن تا پایان انجام اعزام و بازگشت زائران در همان حساب بلوکه شود که در صورت حسن انجام کار این مبلغ نیز قابل برداشت میشود.
او با بیان اینکه نظارت کامل بر اجرای کار از سوی سازمان حج و زیارت وجود دارد، گفت: بخشی از مبالغ نیز بابت خدمات بیمهای و درمانی دریافت میشود.
او افزود: تمام روند به صورت الکترونیکی انجام میشود و حتی متقاضیان نیز میتوانند تمام روند ثبتنام را در منزل و از طریق سامانه عتبات انجام دهند.
رحمانی درباره بستههای زیارتی گفت: در حال حاضر بیشتر سفرهای طراحیشده برای عراق یکهفتهای است، اما دفاتر مجری میتوانند نیازسنجی انجام دهند تا در صورت تمایل زائران، بستههای سفر جدیدی تدوین و ارائه شود که مورد بررسی کارشناسان سازمان حج و زیارت قرار گیرد. ما برای تعدد و تنوع بستهها مشکلی نداریم، بلکه رضایتمندی زائران اولویت اصلی است تا آنها سفری در کمال عزت، امنیت، کرامت و سلامت داشته باشند.
معاون عتبات سازمان حج و زیارت بیان کرد: با اجرای طرح نوین اعزام عتبات و تحول که در این حوزه ایجاد شده شاهد ورود دفاتر توانمند برای اعزام و حتی ارائه بستههای مختلف متناسب با استانداردهای تعریفشده هستیم و قطعا با این راهکار شاهد کاهش واسطهگری و بهبود روند خدماترسانی به زائران خواهیم بود.
سازمان حج و زیارت چندی پیش اعلام کرد که انحصار اعزام سفرهای زیارتی عتبات را که در اختیار شرکت «شمسا» و دفاتر زیارتی زیرمجموعه آن بود، شکسته و دفاتر خدمات مسافرتی و زیارتی با شرایطی که اعلام کرده است، میتوانند به عتبات عالیات زائر اعزام کنند.
انتهای پیام